Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2007

24 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Simpsons


Γράφει η Ρομίνα Δερβεντλή

18 σεζόν, 389 επεισόδια μέχρι το 2006, δεκάδες χαρακτήρες, ατελείωτες ώρες γέλιου, ψυχαγωγίας και δεκάδες διάσημοι που δάνεισαν τη φωνή ή το πρόσωπο τους στη σειρά.

Νεολογισμοί που βρήκαν τη θέση τους στο λεξικό της Οξφόρδης, 23 βραβεία Έμι, δικό τους αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και πρώτη θέση στη λίστα του Time Μagazine με τις καλύτερες σειρές του 20 αιώνα.

Μετά από όλα αυτά και μια μικρή διακοπή, οι πασίγνωστοι Σίμπσονς είναι έτοιμοι για μια νέα, τη 19η σεζόν τους που θα προβληθεί (στην Αμερική) το 2007-2008. Το MEN 24 παρουσιάζει τα 24 πράγματα που δε ξέρατε για τους Σίμπσονς πριν εμφανιστούν στην οθόνη σας.

1. Τη φωνή του Μπαρτ Σίμπσον την κάνει μια 50χρονη γυναίκα, η Νάνσι Κάρτραϊτ, η οποία στην αρχή είχε κάνει audition για τον ρόλο της Λίσα Σίμπσον.

2. Η πασίγνωστη ατάκα και original trademark του Χόμερ «D’oh» έχει αναγνωριστεί και από την αγγλική φιλολογία αφού καταχωρήθηκε στο λεξικό της Οξφόρδης με την παρακάτω ερμηνεία : «Εκφράζω αγανάκτηση όταν τα γεγονότα δεν έχουν πάει όπως αναμενόταν ή όταν κάποιος λέει ή κάνει κάτι ανόητο.»D’oh!!

3. Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Νταν Καστελανέτα που δανείζει τη φωνή του στον Χόμερ Σίμπσον είχε εμφανιστεί ως guest στα Friends στο επεισόδιο «The one with the super bowl, part 1» ως ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου όπου πήγε ο Ρος για να βρει την χαμένη του μαϊμού, Μαρσέλ.

4. Το 1998, η σειρά ψηφίστηκε ως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά του αιώνα από το περιοδικό Times.

5. Το αγαπημένο επεισόδιο του δημιουργού της σειράς Ματ Γκρένινγκ είναι το «Bart the daredevil».

6. To τηλέφωνο των Σίμπσον είναι (939)-555-0113

7. Για την παραγωγή και την πραγματοποίηση ενός επεισοδίου χρειάζονται 6-9 μήνες.

8. Η πόλη των Σίμπσον, το Springfield, τοποθετείται ταυτόχρονα 678 μίλια από το Μεξικό και 2.653 μίλια από τον Ορλάντο της Φλώριδας, γεγονός που δεν μπορεί να είναι αληθινό.

9. Ο χαρακτήρας του χοντρού πωλητή των κόμικ, γνωστός ως The comic book guy , έχει βασιστεί στον ίδιο τον Ματ Γκρένινγκ, καθώς όπως λέει, έτσι πιστεύει ότι φαίνεται στους άλλους.

10. Ο Ινδός ιδιοκτήτης του super market Κwik-e-Mart , Apu είναι βασισμένος στον ρόλο του Πίτερ Σέλερς στο «Πάρτυ».

11. Το email του Χόμερ είναι chunkylover53@aol.com

12. Ο εμπνευστής και παραγωγός Ματ Γκρένινγκ ήθελε σε κάθε πλάνο του Χόμερ να φαίνονται τα αρχικά του. Αν παρατηρήσετε το προφίλ του Χόμερ, θα διαπιστώσετε ότι τα κατάφερε. Οι τρίχες πάνω από το αυτί του σχηματίζουν ένα M και το σχήμα του αυτιού του θυμίζει ένα G.

13. Το μαλλί του Μπαρτ έχει 9 καρφάκια.

14. Το email της Λίσα Σίμπσον είναι smartgirl63_\@yahoo.com

15. Στους τίτλους τέλους του επεισοδίου «Lisa the vegetarian», ο Πολ ΜακΚάρτνι τραγουδάει το «Maybe I’m amazed»και στο βάθος ακούγεται μια σιγανή φωνή. Αν το παίξετε ανάποδα θα ακόυσετε τον ίδιο τον ΜακΚάρτνι να διαβάζει μια συνταγή για μια σούπα!

16. Ο Μπαρτ είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του, 2 χρόνια και 38 μέρες μεγαλύτερος από την αδελφή του Λίσα.

17. Τα ονόματα των πρωταγωνιστών Χόμερ, Μαρτζ, Λίσα και Μάγκι είναι τα πραγματικά ονόματα των γονιών και των αδελφών του Ματ Γκρένινγκ.

18. Έχει βγει βιβλίο που αναλύει την ψυχολογία των Σίμπσον , «The Psychology of the Simpsons» και μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο τους site www.thesimpsons.shop.com Επίσης στο www.amazon.co.uk θα βρείτε 3 διαφορετικές Monopoly Simpsons, κάρτες UNO καθώς και τις πρώτες 9 seasons σε dvd.

19. Οι πρώτη λέξη του Μπαρτ σαν μωρό ήταν το «Ay Caramba». Της Λίσα το «Μπαρτ» και της Μάγκι «Μπαμπάκα».

20. Στις 27 Ιουλίου του 2007 είναι η παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας των Σίμπσον, «The Simpsons Movie», της οποίας η πλοκή παραμένει μυστήριο και κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό από τους παραγωγούς. Μπορείτε να δείτε το πανέξυπνο trailer και teaser trailer στο επίσημο site www.thesimpsons.com

21. Ο σκηνοθέτης της ταινίας , Ντέιβιντ Σίλβερμαν, εκτός από σκηνοθέτης πολλών τηλεοπτικών επεισοδίων, ήταν και σκηνοθέτης του πετυχημένου «Monster Inc» μαζί με τον Πιτ Ντόκτερ.

22. Στην ταινία έχουν επιβεβαιώσει την εμφάνιση τους η Μίνι Ντράιβερ, o Άλμπερτ Μπρούκς και ο Τζόι Μαντένιο ως Fat Tony.

23. Η σειρά παίζεται τώρα στη Αμερική για 19η συνεχή χρονιά. Είναι από τις λίγες σειρές στις οποίες έχουν εμφανιστεί τόσοι πολλοί guest stars. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Στινγκ, Μέριλ Στριπ, U2, Στιβ Μάρτιν, Μελ Γκίμπσον, Μπεν Στίλερ, Ριζ Γουίδερσπουν, Χιού Χέφνερ, Ντένις Ρόντμαν, Metallica, Λάρι Κινγκ, Λιζ Τέιλορ, Μάικλ Τζάκσον (με nick-name), Τζένιφερ Γκάρνερ,50 Cent, Αντρέ Άγκασι, Στίβεν Χόκινγκ, Μάτζικ Τζόνσον και πάαααρα πολλοί άλλοι...

24. Οι κορυφαίες τους ατάκες

«Αν κάνω κάτι κακό και δεν υπάρχει εκεί κανένας να με πιάσει, αυτό με κάνει Θεό?» Μπαρτ

«Έβαλες τα δυνατά σου και απέτυχες οικτρά. Το ηθικό δίδαγμα είναι να μην προσπαθείς ποτέ.» Χόμερ

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω. Αλλά θα προσπαθήσω να προσπαθήσω.» Μπαρτ



Source: Men 24

Δυνατή η καθαρή εγκατάσταση των Vista Upgrade με "τέχνασμα"



Όσοι χρήστες έσπευσαν να αγοράσουν τις εκδόσεις αναβάθμισης των Windows Vista και διαπίστωσαν ότι για τη χρήση των DVD απαιτείται η ύπαρξη μιας προηγούμενης εγκατάστασης των XP, μπορούν να παρακάμψουν αυτόν τον άτυπο περιορισμό χρησιμοποιώντας οδηγίες της ίδιας της Microsoft. Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο Paul Thurrott, η Microsoft παρέχει οδηγίες που επιτρέπουν την καθαρή εγκατάσταση με χρήση των εκδόσεων upgrade, ωστόσο δεν τις πολυδιαφημίζει μια και η τιμή αυτών των εκδόσεων αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της τιμής των αντίστοιχων πλήρων εκδόσεων.

Ο Thurrott συμβουλεύει τους χρήστες να μην εισαγάγουν το product key κατά την εγκατάσταση με χρήση του upgrade DVD, ώστε να εγκατασταθεί κανονικά το λειτουργικό. Κατόπιν θα πρέπει να εκτελέσουν εκ νέου [μέσα από τα Vista] το πρόγραμμα εγκατάστασης, να εισαγάγουν το registration key και να αναβαθμίσουν την εγκατάσταση των Vista με μια άλλη εγκατάσταση των Vista [κοινώς αλχημείες...].

Source PC Magazine.gr

Click Mouse

Να και κατι το διαφορετικο.Ενα ποντικι καινουργιας σχεδιασης το οποιο προοριζεται αποκλειστικα για χρηστες Macintosh.Εχει μοναχα ενα πληκτρο,ενω δεν διαθετει ροδελα αλλα ουτε και δυνατοτητα ασυρματης λειτουργιας.Οσο για ευχρηστια του,δεν νομιζω οτι θα κερδισει κανενα βραβειο.




Source: Log.gr

Wikipedia

Τουλάχιστον 100 φορές έχει χρησιμοποιηθεί η Wikipedia και τα λήμματά της, μέχρι σήμερα, σε δικαστήρια των ΗΠΑ. Η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο παρελθόν αλλά τώρα πια φαίνεται πως έχει δυναμώσει και εδραιώσει τη θέση της, σαν μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης.

Source: Sport 24.gr

midomi.com

Σας έχει καρφωθεί στο μυαλό μια μελωδία και δεν μπορείτε να βρείτε από ποιο τραγούδι είναι. Η λύση έρχεται από την ιστοσελίδα midomi.com. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο υπολογιστής και ένα μικρόφωνο. Ψευτοτραγουδίστε ή σφυρίξτε τη μελωδία και η μηχανή αναζήτησης του site θα σας βρει ποιο τραγούδι ψάχνετε.

Source: Sport 24

Νέοι εκτυπωτές ΧΩΡΙΣ μελάνια!!

Είναι γεγονός ότι τα μελάνια είναι πλέον πανάκριβα και είναι εις γνώσιν των εταιρειών αφού πλέον εκεί έχουν μετάφερει το κέρδος τους και όχι στην πώληση των εκτυπωτών. Το καινούργιο που έχρεται να ταράξει την αγορά είναι βασισμένο σε μια εφεύρεση των Polaroid Research Labs, που επιτρέπει σε μαι νέα γενιά εκτυπωτών, να μπορεί να εκτυπώνει ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΑΝΙΑ, χρησιμοποιώντας πίεση [heat pressure on a certain kind of paper to produce the patterned colors] πάνω σε ένα νέο τύπο χαρτιού. Με αυτό τον τρόπο σε λίγο καιρό θα έχουμε εκτυπωτές που:

* Δεν θα χρειάζονται μελάνια
* θα είναι πιο μικροί σε μεγεθος
* θα είναι 4 με 10 φορές πιο γρήγοροι

Την τεχνολογία αυτή της Polaroid χρηισμοποιήσε ΄ήδη η ZINK , μια εταιρεία που πλέον έχει ήδη τέτοιους εκτυπωτές έτοιμους.

Δείτε το βίντεο: http://www.zink.com/assets/how_it_works/


Source: Log.gr

Tagging

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ αναγνωριστικών ενδείξεων στο περιεχόμενο του Ίντερνετ συνιστά τη νέα μέθοδο αναζήτησης πληροφοριών στον παγκόσμιο ιστό

Καθώς ολο και περισσότεροι άνθρωποι ανεβάζουν προσωπικό υλικό στο Διαδίκτυο, καλούνται ταυτόχρονα να δώσουν λέξεις-κλειδιά που το προσδιορίζουν για την καλύτερη οργάνωση των πληροφοριών που παρουσιάζονται στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ινστιτούτου Pew, η τάση αυτή αυξάνεται σημαντικά ανάμεσα στου χρήστες Ίντερνετ στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, περισσότερο από το ένα τέταρτο (28%) των Αμερικανών έχουν βάλει τέτοιου είδους «ετικέτες» στο περιεχόμενο που έχουν ανεβάσει στο Ίντερνετ, είτε πρόκειται για κάποια φωτογραφία, κείμενο ή blog.

Η διαδικασία της τοποθέτησης ετικετών, γνωστή και ως «tagging», αποκτά ιδιαίτερη σημασία για πολλούς δικτυακούς τόπους που φιλοξενούν φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολη η αναζήτηση για τους επισκέπτες αυτών των ιστοσελίδων ενώ ταυτόχρονα κατηγοριοποιούνται οι πληροφορίες.

Το tagging μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Η Google χρησιμοποιεί τους «σελιδοδείκτες» για να κατηγοριοποιήσει τις σελίδες που φιλοξενεί στη μηχανή αναζήτησης της, ενώ άλλες ιστοσελίδες προσφέρουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να βάλουν ετικέτες στο περιεχόμενο τους χωρίς πολλές φορές να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Βάινμπεργκερ, συνεργάτη καθηγητή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, αυτός ο νέος τρόπος οργάνωσης των πληροφοριών επιτρέπει στους ίδιους τους χρήστες να ορίσουν την ταξινόμηση των πληροφοριών, στοιχείο που μελλοντικά θα επιτρέψει την αμεσότερη συμμετοχή τους στην εξέλιξη του Ίντερνετ.


Source: Insomnia.gr