Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2007

Μαργαρίτης: Όνειρο η Φόρμουλα 1

Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους οδηγούς που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Συν τοις άλλοις, καλείται να ανταγωνιστεί οδηγούς που έχουν στην κατοχή τους ολοκαίνουρια αυτοκίνητα εν αντιθέσει με τον ίδιο, ο οποίος οδηγεί όχημα προηγούμενης χρονιάς. Ο λόγος γίνεται για τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη οποίος συμμετέχει στο γερμανικό πρωτάθλημα τουρισμού, γνωστότερο και ως DTM. Ο Έλληνας, γεννημένος στη Βόννη της Γερμανίας οδηγός, μίλησε στο Sportime.gr.

«Ήθελα να κάνω μια καλή χρονιά και να αποσπάσω 2-3 καλές θέσεις. Είχα καλό αυτοκίνητο αλλά ατύχησα 2-3 φορές τη στιγμή που βρισκόμουν στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Παρ’ όλα αυτά, έχω μείνει ικανοποιημένος από την περσινή σεζόν», ήταν τα λόγια του.

«Υπογράφω...»

Από εκεί και πέρα, ο Μαργαρίτης ανέφερε πως σε μερικούς αγώνες βρισκόταν πολύ κοντά στην επιτυχία αλλά δυστυχώς η ατυχία δεν τον άφησε. Παράλληλα, ανέφερε και το ατού που έχουν τα νέα αυτοκίνητα. «Μερικές φορές ήμουν πάρα πολύ κοντά, όπως στο Χόκενχαϊμ. Είχα περάσει μερικές φορές οδηγούς όπως ο Φρέντσεν και ο Χάκινεν. Τα νέα αυτοκίνητα όμως κάνουν συνεχώς δοκιμές εξέλιξεις».

Όσον αφορά για το αν θα συνεχίσει και φέτος στο DTM, ο νεαρός οδηγός αποκάλυψε πως είναι πάρα πολύ κοντά να συμφωνήσει με την ίδια ομάδα με την οποία οδήγησε πέρυσι, τη στιγμή που έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το 2008.

«Είμαι πολύ κοντά στο να υπογράψω με τη Μερσέντες, την ίδια ομάδα που οδήγησα πέρυσι, η οποία θα έχει αυτοκίνητο του 2006 (περσινό δηλαδή). Είναι καλή ομάδα και είναι καλό που βρίσκομαι στις τάξεις της εδώ και ένα χρόνο. Εγώ παλεύω πάντως για το 2008 αφού θέλω να έχω αυτοκίνητο από το εργοστάσιο. Φέτος λοιπόν θα πρέπει να έχω καλές επιδόσεις. Επίσης, δεν έμεινε κενή θέση εργοστασιακού οδηγού, άρα στοχεύω για το 2008».

«Όνειρο η Φόρμουλα 1»

Στη συνέχεια, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, αναφέρθηκε πως θα ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 1, ένα στόχο τον οποίο θεωρεί όνειρο για όλους τους οδηγούς των μηχανοκίνητων αγωνισμάτων, άρα και για τον ίδιο. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν φαίνεται να τον απασχολεί τόσο πολύ καθώς έχει μπροστά του αρκετό καιρό ακόμα. «Ο καθένας που ξεκινά από τα καρτ, έχει σκεφτεί να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 1. Αυτό έκαναν οι Σουμάχερ και Σένα. Αν θα το καταφέρω, θα είναι όνειρο αλλά πρέπει να έχεις τύχη και επαφές για να τα καταφέρεις. Αυτή τη στιγμή, είμαι στο DTM, είμαι 22 χρόνων και έχω όλο το μέλλον μπροστά μου», υπογράμμισε ο Έλληνας οδηγός.

«Η Φόρμουλα 1 είναι καλύτερη»

Τέλος, σε ερώτησή μας για το ποιο μηχανοκίνητο σπορ εκ των Φόρμουλα 1, WRC ή DTM είναι το καλύτερο, ο Μαργαρίτης με... κλειστά μάτια απάντησε «η Φόρμουλα 1» αλλά είχε να πει έναν καλό λόγο για το καθένα από αυτά. «Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Φόρμουλα 1 είναι ό,τι καλύτερο, ό,τι μεγαλύτερο. Στη Φόρμουλα 1 υπάρχουν δυνάμεις G που δεν τις βλέπεις σε κανένα άλλο σπορ. Στο DTM παλεύεις με τους οδηγούς συνεχώς, βρίσκεσαι πίσω από τον άλλο. Υπάρχει ανταγωνισμός και οι θεατές χαίρονται γιατί είναι καλό να υπάρχει δράση. Στο WRC, είναι φανταστικό που οι οδηγοί τρέχουν με 200χλμ./ώρα και δίπλα υπάρχουν πέτρες. Για μένα, το WRC δεν είναι εύκολο». Η νέα σεζόν είναι προ των πυλών και σύμφωνα με τον Μαργαρίτη, αν όλα πάνε καλά, ίσως το 2008 να έχει εργοστασιακό αυτοκίνητο. Μακάρι...

Θωμάς Γεωργίου

http://www.sportime.gr/auto_inside.asp?article_id=39745

Δεν υπάρχουν σχόλια: