Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2007

Μαύρα Γενέθλια

Δύο εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Greek-Movies είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Google Video ξεκίνησε τη διαγραφή όλων σχεδόν των ελληνικών έργων (ταινίες, σειρές, κλπ.) τα οποία φιλοξενούσε μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες του. Η ενέργειά του αυτή οφείλεται σε επίσημο αίτημα που κατέθεσαν οι κατέχοντες τα πνευματικά δικαιώματα των αντίστοιχων έργων.

Αν και η απόφασή αυτή είναι απολύτως σεβαστή, αποδεικνύεται δυστυχώς για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που αγωνίζονται να μας κρατήσουν μακρυά από την πρόοδο και την εξέλιξη. Επιμένουν στην οπισθοδρόμηση τη στιγμή που ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος κάνει ένα βήμα μπροστά. Αντί να προσφέρουν οι ίδιοι μια σύγχρονη τηλε-όραση στους απανταχού Έλληνες, αυτοί επιλέγουν να καταστείλλουν κάθε καινοτόμο προσπάθεια που εγκαινιάζει μια νέα μορφή τηλε-όρασης στην κοινωνία της πληροφορίας. Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν για ποιο λόγο αντί να οδηγούμε τις εξελίξεις εμείς τις ακολουθούμε με μεγάλη πάντα καθυστέρηση. Η πρόοδος θέλει ανθρώπους που βλέπουν μπροστά και δε διστάζουν να καινοτομήσουν. Και στον ελληνικό τηλεοπτικό χώρο αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς σπανίζουν.

Το Greek-Movies τόλμησε αυτό που κανένας ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός ή παραγωγός δεν είχε διανοηθεί. Τόλμησε στη χώρα με τη χαμηλότερη διείσδυση του διαδικτύου να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα άλλαζε για πάντα τον τρόπο που ο Έλληνας βλέπει τηλεόραση. Σε λιγότερο από ΕΝΑ χρόνο, μια διαδικτυακή υπηρεσία που δημιουργήθηκε και συντηρείται από ΕΝΑ μόνο άτομο, κατάφερε να έχει:

  • 1 εκατομμύριο επισκέψεις μηνιαίως
  • Περισσότερες από 3 εκατομμύρια προβολές μηνιαίως
  • 50000 Έλληνες της διασποράς που απολαμβάνουν μια υπηρεσία που δεν προσφέρεται με εναλλακτικά μέσα

Αντιθέτως, το μόνο που κατάφεραν με τη σημερινή τους κίνηση οι τηλεοπτικοί ιθύνοντες είναι να πλήξουν προσωρινά την ελληνική τηλεόραση. Να είναι σίγουροι ότι δε θα αργήσει η στιγμή που η σημερινή μορφή τηλεόρασης θα αποτελεί κακή ανάμνηση για όλους μας.


28 Ιανουαρίου 2007
Σωκράτης Δημητριάδης



:-(

Δεν υπάρχουν σχόλια: