Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2007

Puppy Linux



Πέρα από τις ευρύτερα γνωστές διανομές Linux, όπως η Suse, Mandriva, Debian, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες που η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Μία εκπληκτική διανομή είναι η Puppy Linux, η οποία έχει μέγεθος μόλις 60 MB, τρέχει από LiveCD, μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα στον σκληρό, σε USB Flash, ακόμα και σε δισκέττα ZipDrive, ενώ μπορεί να τρέξει ακόμα και από άλλον υπολογιστή του δικτύου!

Ενώ όμως είναι τόσο μικρή, περιλαμβάνει πλούτο λογισμικού που προκαλεί κατάπληξη. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται το AbiWord, που ανοίγει και αποθηκεύει σε αρχεία Word, ενώ υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα και έχει και ορθογράφο, το Speadsheet editor που ανοίγει και αποθηκεύει αρχεία Excel, ο Mozilla για Web browsing, ακόμα εφαρμογές για επεξεργασία γραφικών και φωτογραφίας, αναπαραγωγή DVD, εγγραφή CD/DVD και άλλα πολλά. Επίσης περιλαμβάνει πλήρη βοήθεια σε μορφή HTML και text.

Όταν χρησιμοποιείται, φορτώνεται εξ ολοκλήρου στη μνήμη RAM, με αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικά γρήγορο, ενώ εξ αιτίας αυτής της ιδιότητάς του είναι πλήρως λειτουργικό ακόμα και σε σύστημα που δεν έχει σκληρό δίσκο!

Μπορεί να εγγραφεί σε multisession CD και να εγγράψει τα δεδομένα που θα αντιγράψετε ή θα δημιουργήσετε με αυτό σε νέο session στο ίδιο δισκάκι! Φυσικά το ίδιο μπορεί να κάνει με επανεγγράψιμο CD ή με το USB Flash.

Τρέχει ακόμα και σε πολύ παλιά συστήματα, με επεξεργαστή Pentium 200 MMX και μνήμη 64 MB!

Περιλαμβάνει διαχείριση πακέτων και μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή της αρεσκείας σας. Ακόμα περιλαμβάνει και themes για τους απαιτητικούς στην διαμόρφωση της επιφάνειας εργασίας τους.

Για τους πολύ απαιτητικούς υπάρχει και παραλλαγή που περιλαμβάνει το OpenOffice και μέγεθος διανομής 95 MB!

Αποτελεί με λίγα λόγια την τέλεια διανομή για να διασώσετε το σύστημά σας από μια αποτυχία, να εξασφαλίσετε τα δεδομένα σας, να ...ξεθάψετε τον παλιό σας υπολογιστή, αλλά και για να μεταφέρετε το λειτουργικό σας με όλες τις εφαρμογές σας και τις ρυθμίσεις τους παντού!

Περισσότερες πληροφορίες

Source: Log.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: